~ MimiNN Is TalkinG ~
u All belum Daftar?? Jum Daftar Dulu..! Layannnzzz BebBBBB!!!~ X mau Spammingg arr kat sini.. jumm le join.. leh ramaikan umat2 yang adoo nihh.. Zasssssss~

Cik Tanah..

~ MimiNN Is TalkinG ~

Jum Borak Ape je yang korang nak borak.. isu terkini ker.. terlama ker.. atau terkedepan ke atau terdahulu ker.. muahahahha x kisah.. janji korang kongsi segala-gala kat sini k..EnjoyZ~~
 
MTHomeRegisterLog in
Selamat Datang Semua..miminn talking masih dalam peringkat awal pembikinan..Terima kasih kerana bersama kami..Teruskan aktif bersama kami.
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Poll
Mana korang tau miminns talking (MT) nih?
Cik Miminn sendiri bagitau
88%
 88% [ 15 ]
Kawan Dalam MT bagitau
0%
 0% [ 0 ]
Engine Carian (google, yahoo, dll)
0%
 0% [ 0 ]
Nak klik benda lain, terklik sini pulak
0%
 0% [ 0 ]
Dari Fazmys Online (iklan, dll)
12%
 12% [ 2 ]
Dari Forum/blog orang lain..
0%
 0% [ 0 ]
Total Votes : 17
November 2018
MonTueWedThuFriSatSun
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
CalendarCalendar
Latest topics
» Ronald McDonald
Tue May 11, 2010 4:52 pm by

» Wanita bertudung atau tidak..
Fri Apr 09, 2010 5:49 pm by

» Saleem - Demi Cinta
Fri Apr 09, 2010 9:59 am by

» Doreamon Last Episode
Tue Apr 06, 2010 10:39 pm by

» ubs accounting
Tue Apr 06, 2010 10:37 pm by

» like this songs~
Wed Mar 24, 2010 3:45 pm by

» BEST EXPLANATIONS OF WHY ALLAH ALLOWS PAIN AND SUFFERING!
Tue Mar 23, 2010 3:18 pm by

» jom baca QURAN on9...
Sun Mar 21, 2010 9:12 pm by

» RENUNG - RENUNG KAN LAH
Fri Mar 19, 2010 2:19 pm by

» Bercinta cara islam..
Fri Mar 19, 2010 2:15 pm by

MT RadioZz

Share | 
 

 RENUNG - RENUNG KAN LAH

Go down 
AuthorMessage
cloyups
Junior
Junior
avatar

Posts : 72
Join date : 2010-03-12
Age : 32
Location : QUANTAN

PostSubject: RENUNG - RENUNG KAN LAH   Fri Mar 19, 2010 12:12 pm

RENUNG - RENUNG KAN LAH

Anda mungkin tidak mempercayainya, tapi merupakan
nasihat yang baik untuk dibaca!
Anda mungkin mempelajari sesuatu jika membacanya!! !



PERTAMA.

Bersedekahlah kepada orang lain lebih daripada yang mereka
perlukan dan lakukanlah dengan penuh kerelaan.




KEDUA.


Kahwinilah lelaki / wanita yang gemar anda berbicara dengannya,
kerana kemahiran berbicara antara satu dengan lain akan menjadi lebih
penting pabila usia semakin tua.




KETIGA.

Usahlah mempercayai segala perkara yang anda dengari.
Berbelanjalah sekadar apa yang ada atau tidurlah seberapa lama yang
anda perlu



KEEMPAT .

Apabila kamu berkata, ' Aku Cinta Padamu', maka tunaikanlah.



KELIMA.

Pabila mengatakan, 'Maaf', tenunglah matanya.



KEENAM.

Bertunanglah sekurang-kurangnya enam bulan sebelum kamu diijabkabulkan.



KETUJUH....
Percayailah cinta pandang pertama.



KELAPAN..

Usah tertawakan impian orang lain.. Manusia tanpa impian tidak
memiliki apa-apa.



KESEMBILAN.

Cintailah seseorang dengan sepenuh hati dan penuh kasih sayang.
Sungguhpun anda akan berasa seolah-olah diri anda tersiksa, tapi
percayalah itulah satu-satunya untuk melengkapkan kehidupan ini.



KESEPULUH.

Jika berlaku perselisihan pendapat, bertengkarlah secara aman.
Usahlah menyebut nama sesiapa ketika bertengkar.



KESEBELAS.

Usahlah menilai seseorang berdasarkan peribadi keluarga mereka.



KEDUABELAS.

Berbicaralah dengan tenang dan berfikirlah dengan pantas.



KETIGABELAS.

Apabila seseorang bertanyakan satu soalan yang tidak anda gemari,
lontarkanlah senyuman dan bertanyalah padanya,'Kenapa anda ingin
tahu?'



KEEMPATBELAS.

Ingatlah bahawa setiap cinta dan pencapaian yang besar akan
melibatkan pengorbanan dan risiko yang besar.



KELIMABELAS.

Ucaplah 'Semoga anda diberkati' apabila mendengar seseorang bersin.



KEENAMBELAS.

Apabila anda kerugian, janganlah jadi kurang ajar.


KETUJUHBELAS.

Berpeganglah kepada tiga R:
1.. Rasa hormat pada diri sendiri;
2. Rasa hormat kepada orang lain;
3. Rasa tanggungjawab terhadap semua tindakan anda



KELAPANBELAS.

Usahlah benarkan pertikaian yang sebesar hama merosakkan sebuah
persahabatan yang besar.




KESEMBILANBELAS.

Apabila menyedari bahawa anda telah melakukan kesalahan, usahlah
berlengah untuk perbetulkan kesalahan itu.



KEDUAPULUH.

Tersenyumlah ketika menjawab telefon.. Pemanggil akan melihatnya
daripada suara yang mereka dengar.



KEDUAPULUH SATU

Ada ketikanya anda perlu bersendirian.


RENUNG RENUNG KAN LAH....
SELAMAT BERAMAL....


Last edited by cloyups on Fri Mar 19, 2010 12:15 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : error)
Back to top Go down
Cik Miminn
Administrators
Administrators
avatar

Posts : 426
Join date : 2010-02-17
Age : 32
Location : Cik Tanah!

PostSubject: Re: RENUNG - RENUNG KAN LAH   Fri Mar 19, 2010 12:17 pm

tq yop..... terharu..

_______________________

Back to top Go down
http://miminnstalking.forumotion.com
cloyups
Junior
Junior
avatar

Posts : 72
Join date : 2010-03-12
Age : 32
Location : QUANTAN

PostSubject: Re: RENUNG - RENUNG KAN LAH   Fri Mar 19, 2010 12:20 pm

juz share ape yang yop ada n dapat.. k welkam min..
Back to top Go down
Miss_Harz
Miss MT
Miss MT
avatar

Posts : 486
Join date : 2010-02-21
Age : 28
Location : di mana bumi di pijak,di situ daku brade~

PostSubject: Re: RENUNG - RENUNG KAN LAH   Fri Mar 19, 2010 2:19 pm

KETIGA.

Usahlah mempercayai segala perkara yang anda dengari.
Berbelanjalah sekadar apa yang ada atau tidurlah seberapa lama yang
anda perlu

p/s:i like it...Razz

_______________________

Photobucket
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: RENUNG - RENUNG KAN LAH   

Back to top Go down
 
RENUNG - RENUNG KAN LAH
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
~ MimiNN Is TalkinG ~  :: Agama :: Pertanyaan Tentang Isu Agama-
Jump to: